Annan Festival 2019

Sveriges framgångsrika rockscen stannar inte vid en kryssning med rocktema eller med en av de största festivalerna inom rock i Sverige. Vill man så finns där flera andra festivaler att besöka och rocka loss på.

Trots att det ännu inte är säkert vad som händer och vilka som kommer att uppträda år 2019 så vet vi att några häftiga rockfestivaler kommer att anordnas. En av dem är Gefle Metal Festival.

Gefle Metal Festival är Gävles tunga tvådagarsfestival där de tyngsta metalbanden uppträder. Om man kollar startfältet år 2018 så ser man ungefär vad man kan förvänta sig år 2019. Det var hela 36 olika band som spelade på tre olika scener.

En av artisterna var det dödshäftiga brittiska bandet Carcass. Detta band har spelat ända sedan 1985 och har hjälpt till att forma dagens goregrind/death metal. Bandet har två svenskar: Mikael Amott och trummisen Daniel Erlandsson. Daniel har också spelat i Arch Enemy. Låtar som är gjorda av Carcass är till exempel “Keep on Rotting in The Free World” och “Exhume to Conume”. Detta band gör riktigt feta konserter sägs det, alla recensioner om dem är positiva!

Ett annat band som spelade var Venom, även dessa är britter. Läs mer om dem på

Wikipedia där det står om deras intressanta historia och mycket mer. Även detta bandet har funnits länge. De bildades redan år 1979 och många anser att Venom är en av dem som lagt grundstenarna till dagens heavy metal. Medlemmarna kallas Cronos, Danté och Range. Cronos är den coola sångaren som får all publik att känna lycka med sin inlevelse och grymma röst.

För att nämna ytterligare artister så var At The Gates, Tesseract, Sodom, Cannibal Corpse, Behemoth och Children of Bodom några av alla berömda band som spelade. Som sagt, det är inte sagt vilka som uppträder men det är värt att preliminärt boka in Gävles feta rockfestival 2019!