Många bra Rockgenrer och många bra svenska artister, för att ta upp några till så blandas genrerna lite.

Ända från 1978 har Europe funnits, dock med namnet Force från början, men alla känner till det senare namnet Europe som de bytte till sig år 1982. Då kom även deras första riktiga hit “The Final Countdown” som de blev världsberömda med. De fem medlemmarna Joey Tempest, John Norum, John Levén, Mic Michaeli och Ian Haugland kommer från Upplands Väsby. Gruppen är erkänd och invald i Swedish Music Hall of Fame år 2018!

Göteborgare som från 1998 har släppt grymma album som “It’s Only Rock ‘N’ Roll” och låtar som “Liberation” och “Bastards”. Medlemmarna heter Jocke Berg, Martin Sandvik, Magnus “Adde” Andreasson och Vic Zino. De har vunnit grammis och är på spelningar varje månad i Sverige och resten av jordklotet.

Ett Melodiskt Death Metal band från Halmstad. Denna grupp är en av de första Death Metal banden i Sverige, trots det blev de populära redan 1995 när de bildades. Sångerskan i bandet heter Alissa White-Gluz, gitarristerna heter Michael Amott och Jeff Loomis. Sedan har de basisten Sharlee D’Angelo, sist men inte minst trummisen Daniel Erlandsson.

Detta Goth Metal band som är från Stockholm har spelat sedan 1990! Trots att den enda originalmedlemmen som är kvar är grundaren och sångaren Johan Edlund så rockar de än idag. De övriga medlemmarna är Lars Sköld som är trummis, Anders Iwers på basgitarr och Roger Öjersson på gitarr/keyboard/mandolin och bakgrundssång. De har gjort låtarna “A Winter Shadow” år 1990, “Brighter Then the Sun” år 1999 och “Born to Die” år 2013 med flera. De som gillar tung rock ska absolut testa att lyssna på Tiamat, även live är de grymma!

Oavsett vilken genre man gillar så är ovannämnda artister bra och väl värda att lyssna på!