Soft Rock, Garage Rock och Folkrock, några rockgenrer som är av den mjukare varianten. Man hör ofta Soft Rock på radion och här har Sverige också väldigt många kända band. Kolla in några av dem här nedanför.

Från Borlänge är de 5 killarna ifrån och sångaren heter Björn Dixgård. Just Mando Diao är en Idierockgrupp, det är folkvänlig rock De har vunnit många priser för “Årets låt”, ” Årets Livegrupp”, “Årets folkvisa” med flera. De erbjuder grymma spelningar live och deras musikstil passar alla möjliga människor. Några av deras låtar heter “Strövtåg i hembygden”, “Paralyzed”, “Never seen the light of day” med flera. Vill man se ett bra uppträdande och höra skön musik så är Mando Diao troligen ett bra val!

Garagerock direkt från Fagersta. De har fått grym respons världen över ända sedan de startade gruppen år 1993. Howlin’ Pelle Almqvist är sångaren i gruppen, bandet består av totalt fem medlemmar. The Hives har spelat som förband till The Rolling Stones och Maroon 5, vilket många inte kan skryta om! De är regelbundet i amerikanska tv-program och flera av deras låtar är med i tv-spel och filmer.

Bandet från Helsingborg med sångerskan Maja Ivarson och fyra gamla klasskompisar. Detta band har tagit hela världen med storm och några av deras låtar heter “Living in America”, “Hit Me” och “Seven days a Week”. Bandet fortsätter att turnera världen runt och släpper nya låtar regelbundet. Vi har troligen The Sounds i många år till.

The Poodles, en grupp som blandar Glamrock och Hårdrock på ett trevligt sätt. De var med i Melodifestivalen 2 gånger samt har uppträtt på bland annat Sweden Rock Festival. Jacob Samuel är sångaren i bandet, utöver honom finns grundaren Christian “Kicken” Lundqvist på trummor, Henrik Bergqvist med gitarr och Germain Leth på basgitarr. De har flera album och det sista heter “Devil in the Details” som släpptes 2015.