Rockfestival får läggas ner

Det är med lite sorg i hjärtat som man läste om Falkenbergs Rockfest som även den läggs ner efter bara ett par år som aktiv. Att många älskar rockmusik och rockens historia får en att tro att det borde gå bra för festivaler med rocktema. Tyvärr är det inte så, många av de mindre svenska festivalerna har stängt ner eftersom det inte gått ihop ekonomiskt. I Falkhallen spelade inga mindre än Hardcore Superstar, Sator, Civil War, Follow the Cipher och Knogjärn med flera. Läs

om Falkenbergs Rockfest och deras nedläggning i Göteborgs Posten. Tyvärr är inte Falkenberg ensam om nedläggning heller, flera mindre festivaler har blivit tvingade att kasta in handduken av ekonomiska skäl.

Om man ska kolla in en lite gladare nyhet så kommer Skövde In Rock på Skövdes kulturhus. Stora band som Mustasch, Night Viper, Märvel och The Night Flight Orchestra kommer att spela och utöver den sköna musiken kommer det finnas tatuerare, utställare och mycket mer. Det bästa av allt är att Skövde In Rock anordnas i november! Så man behöver inte trängas med alla andra festivaler på sommaren. Det är en riktigt bra idé att ha en höst/vinter-festival, konkurrensen finns då inte på samma sätt. Att det ligger i Skövde är också positivt, många delar av Sverige når Skövde utan att åka överdrivet långt!

En sista “gammal” nyhet är att Liseberg varje år spelar otroligt mycket rock från de allra största rockbanden som finns. Det bästa med Liseberg är att det inte kostar alls mycket. Man kan ha en hel sommar med konserter för under 1000-lappen! Liseberg har haft väldigt många rockartister som gäster. Som exempel: Rolling Stones, Nationalteatern, Queen Of The Stone Age, The Offspring och många fler.

Fast det går segt för de mindre festivalerna i Sverige så har de stora scenerna runt om i landet fullt ös och slutsålt varje gång. Rockmusikens popularitet går som allt annat i vågor.