I Sveriges huvudstad finns verkligen alla typer av scener, stora som små, ute som inne. Kolla in några av de mindre scenerna. De kanske skiljer i storlek, men trycket och konserterna är minst lika bra!

Debaser

Debaser, den lilla rockklubben med det stora hjärtat. Debaser ligger vid slussen och Hornstulls strand i Stockholm. Ägarna driver två restauranger och 3 olika klubbar, varav en av klubbarna ligger nere i Malmö.

Debaser Slussen är deras modersklubb. Här har artister som Dead Express, Dead Meadow, Bob Dylan, Ebba Grön och The Strokes med flera spelat. Klubbarna kan ta emot mellan 50-950 gäster, vilket gör dem till en liten rockscen. Det är dock inget som märks! De har spelningar så gott som varje dag, som är väldigt uppskattade av många.

Annexet

Även detta en relativt liten rockscen i Stockholm. Från början var Annexet en träningshall, men idag är också detta en välbesökt arena där bland andra Kent och Alice in Chains har spelat. Detta är också platsen där “Bandit Rock Awards” bjuder på en häftig gala, där många rockartister hyllas.

Ett annat av deras musikevents, “Rock City Stockholm”, är en tvådagarsfest som kommer till Annexet årligen. På Annexet finns det 2 200 sittplatser, och med endast ståplatser får de plats med upp till 3 400 personer på varje konsert.

Kraken

En stenhård fest- och eventlokal, belägen på Rökerigatan vid Globen tunnelbana i Stockholm. Trots att Kraken öppnade så sent som år 2017, har de oftast slutsålt på alla konserter. Här finns en och annan mindre, men likväl störtskön scen, för många kända rockartister. Conan, Deafheaven, Dark Funeral och Cold Cave är några av de artister som spelar här.

Alla som gillar god mat, fest och konserter bör åka till Kraken någon gång. De bjuder på all möjlig rockmusik och coola fester året om, bara surfa in och kolla deras kalender för nästa fest eller konsert!

Listan skulle kunna fortsätta, för Stockholm har många småscener med grym rockmusik!