Den svenska rocken är lika stor idag som för 20 år sedan. Varje år har Sverige olika festivaler för just rock, bland andra Sweden Rock och Bandit Rock Festival. Bandit har också en gala varje år för att hedra olika rockgrupper och låtar. Om man kollar så finns där många band som fortfarande spelar ihop trots att de är 10 eller 20 år gamla som grupp. En sådan grupp är Wimer X.

Wilmer X, en grupp från Malmö som har hållit igång sedan 1978! De spelade på Sweden Rock år 2018. Det var en speciell spelning då det var det 1000:e uppträdandet för dem. Gruppen består av Nisse Hellberg, Jalle Lorensson, Thomas Holst och Sticky Bomb.

Backyard Babies, en annan grupp som regerar än idag. De har funnits sedan 1994 och spelar rock med inriktning mot punk. De kommer från den lilla staden Nässjö och har spelat med Guns N’ Roses, AC/DC och Kiss runt om i världen. Nick Borg och Dregen som ingår i gruppen är också kända i andra grupper.

Kent, trots att Kent inte ska spela mer så är de värda en plats här. De har från mitten av 1990-talet fått hela världen att älska dem. I slutet av år 2016 så hade de sin avslutningsspelning på Tele2 Arena i Stockholm. De har fått flera Grammisar för bland annat “Årets livegrupp”. De har även fått en Rockbjörn, några Gaffa-priser samt P3 Guld priset. Kent är utan tvekan ett av världens mest kända svenska rockband.

Svensk rock idag är också alla nya rockband, det kommer årligen nya artister som är taggade på att röja scener runt jorden. Läs om några av dem i nästa artikel. De genrer som är mest populära idag är Soft Rock, Metal men också de andra genrerna. Svenskarna kommer fortsätta att få fram världsberömda rockband, var så säker!