Många rockband från Sverige har spelat i årtionden men det finns också nyare stjärnskott. Man måste inte ha spelat 20 år ihop för att leverera grym musik till sina fans! Kolla in några nyare grupper inom Svensk rock.

Graveyard, bildades år 2007. De fyra killarna tillhör en av de absolut största inom den nya vågen av rock inspirerad av 70-tals rock. De har hitintills gjort 4 album och fler kan man vänta sig. Låtar som “Hisingen Blues” och “Lights out” är båda populära och konserter är vanligen fullsatta när de spelar.

Crashdïet, den största svenska gruppen i den nyare genren sleazerock. Sleaze är en blandning av Blues, Hårdrock och Punk. Crashdïet kommer från Stockholm och består av basisten Peter Lundén(London), Gabriel Keyes som sjunger, Martin Sweet på gitarren och Eric Young på trummor. Detta bandet har hitlåtar som “Rest in Sleaze” och “We Are The Legion”. De har konserter regelbundet och besöker ofta festivaler runt om i landet.

Takida, den norrländska poprockgruppen som tog Sverige med storm ända sedan starten år 1999. Sångaren Robert Pettersson har även grundat det kända bandet Stiftelsen som också har haft några hitlåtar. Utöver Robert så består bandet av Kristoffer Söderström som spelar trummor och de två gitarristerna Tomas Wallin och Mattias Larsson. Sist men inte minst är Chris Rehn som spelar cello och synthesizer.

H.E.A.T, 5 killar från Upplands Väsby med sångaren Erik Grönwall, gitarristen Dave Dalone, basisten Jimmy Jay, Crash på trummor och Jona Tee på keyboard. Många kan känna igen bandet från Melodifestivalen 2009 där de slutade på sjunde plats. Även Sångaren Eric har vunnits 2009 års Idol-tävling. Bandet har varit förband till Sabaton och Alice Cooper och åker på turnéer ofta. Med många och långa listplaceringar så kan man inte annat än tro på att gruppen kommer att fortsätta växa!

Svensk Rock idag är lika fet som på 90-talet!