Sweden Rock

Sweden Rock Festival är en av Sveriges största Rockfestivaler där de största inom rockmusiken spelar varje år. Ja, varje sommar åker band från hela världen till den södra staden i Blekinge, nämligen Sölvesborg. Anledningen är att där anordnas Sweden Rock varje sommar, den är för alla som dyrkar, älskar och gillar rockens alla olika stilar!

Läs om

Iron Maidens konsert som spelades sommaren 2018, stämningen var på topp! Festivalen får runt 30.000 besökare per dag, varje år! Sweden Rock varar i tre eller fyra dagar, det varierar från år till år men 2019 kommer att ha fyra dagar. Även barnfamiljer åker dit för att se de stora artisterna och för att få uppleva den sköna stämningen, alla är välkomna!

Sweden Rock är också anordnarna till Kryssningen “Rock the Boat” som ni kan läsa mer om i en annan artikel på vår sida. Alla artister som har spelat på Sweden Rock Festival är nästan omöjliga att skriva om allihop, men ett urval kommer här.

Ozzy Osbourne, Ghost, Gun’s N Roses, Judas Priest, Sabaton, Rush, Black Sabbath, 220 Volt, Billy Idol, Europe, Mötley Crüe, Megadeth, Overkill och ZZ Top. Och detta är bara några av alla som har spelat, listan är flera gånger längre om den ska bli komplett. Dessa världsberömda band ger publiken och fansen en festival de aldrig glömmer och det har inte hänt än att festivalen har en enda dålig recension.

Vill ni veta mer så har de en egen sida som heter swedenrock.com där ni kan hitta all möjlig information. Om man kollar in på hemsidan så ser man bilder över folkmassorna som är från festivaler som varit. Det är otroligt mycket människor men trots det så är det nästan aldrig några problem.

Alla hjälper alla på festivalen så de som kommer för att bråka blir snart avhysta från platsen, Sweden Rock är känd för att vara en välorganiserad festival. Därför passar Sweden Rock för alla, oavsett ålder!